5 Eylül 2015 Cumartesi

Kemiklerin Şifresi / Simon Beckett


Kemiklerin Şifresi Dr Hunter serisinin ikinci kitabı.Konusu ise İskoçya'da Runa Adasında eski bir kulubede bir ayağı ve bir eli sağlam diğer her yanı yanmış,tanınmaz halde bir ceset bulunur.Dr Hunter şiddetli fırtınaya,elektrik kesintisi ve tüm olumsuz koşullara rağmen çalışmaya dahil olur. Yanmış cesedin kemiklerini inceleyerek kimliğine ulaşmaya çalışır.Ancak ard arda yaşanan cinayetler Dr Hunter'ın işini zorlaştıracaktır.


Kitapta insanın yanma esnasında ve yanma sonrasında nasıl göründüğünü,bu süreçte vücutta neler yaşandığını,yanmış bir cesedin kimliğinin nasıl anlaşılacağı betimleniyor. Benim için son derece ilgi çekici bir konuydu.Düşünsenize tamamen yanmış deri ve geriye kalan kemikler var elinizde.Bu kemikler size her şeyi söyleyecek. Mesela maktülün kalça kemiğinin genişliğine bakarak cinsiyetini öğrenebiliyorsunuz.Dişlerini kayıp kişilerin diş filmlerinle karşılaştırıyorsunuz.Bunun gibi detaylarla Dr Hunter bizi aydınlatırken bir yandan da katili bulmaya çalışıyor.

Katil kim bu kitapta biraz karışık. Kendimi zorlasam da tam anlamıyla tahmin edemedim.
Katilini tahmin edemediğim kitapları seviyorum çünkü haliyle merak uyandırıyorlar.

Arka kapak:
İskoçya'nın uzak Hebrid adalarından biri olan Runa'da, adli antropolog Dr. David Hunter'ı tüyler ürperten bir keşif beklemektedir. 

Neredeyse tamamen yanıp, ayakları ve bir eli sağlam kalmış bir ceset bulunmuştur. Yerel polis kaza sonucu ölüm raporu vermekte acelecidir, ama Hunter'ın içgüdüleri aksini söylemektedir: Karşılarındakinin bir cinayet vakası olduğu kanısındadır. Gerçekte Runa ilk anda göründüğü gibi huzurlu bir toplum olmaktan çok uzaktır... ve yanmış ceset de onun karanlık sırlarından sadece biridir. 

Etkili, sürprizli ve sarsıcı... 

Kemiklerin Şifresi kitapları tüm dünyada çok satanlar listesinde yer alan birinci sınıf bir romancının kan donduran yeni polisiye romanı.


Serinin birinci kitabı Ölümün Kimyası için tıklayın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hadi sen de fikrini söyle!