23 Mart 2015 Pazartesi

9. Sonsuz Kitap Mutluluğu Blog Turu: Soğuk Granit / Stuart Macbride - Kitap Yorumu


Takip edenler en sevdiğim kitap türünün polisiye gerilim olduğunu bilir.
Suç mahalinde dedektifler ip ucu ararken kendim arıyormuşum gibi hissederim.Kısacası dedektifle özdeştiririm kendimi.Bu romanda da Dedektif  Logan Mcrae ile özdeştirdim.

Logan daha önceki vakasında ölümden döndüğü için bir yıl izin yapmış,daha sonra görevine geri dönmüştür.Ancak ilk iş gününde kan donduran bir vaka ile karşı karşıya kalır. Çürümeye yüz tutmuş dört yaşındaki bir çocuğun cesedi cinsel organı kesilmiş bir şekilde bir su kanalında bulunur.Yaklaşık 3 aydır ölü olduğu tahmin edilen çocuğun cesedi su içinde kaldığı için üzerinde herhangi bir iz ya da ip ucu bulunamaz.


Aberdeen'de yağmur hiç dinmez.Aynı zamanda olaylar da bitmez.
Küçük çocukları kaçırıp tecavüz edip öldüren bir pedofili katil kasabada korkusuzca ve hiç iz bırakmadan dolaşmaktadır.Her geçen gün yeni kayıp çocuk ihbarları gelir ve aileler endişelidir.
Basın konuyla yakından ilgilidir.Yaptıkları her haber,yazdıkları her yazı büyük yankı uyandırır.
Ayrıca teşkilatın içinde bir köstebek vardır ki gazetecilere verdiği her bilgi Dedektif ve polislerin önüne taş koymakta ve insanların polise karşı güvenini yerle bir etmektedir.

Dedektifin işi zordur.Bir yandan eski kız arkadaşı olan adli tıp doktoru ile yan yana gelmek istemez bir yandan da vakayı çözmeye çalışır.Teşkilattaki muhbiri bulmaya çalışırken diğer yandan basın belasıyla uğraşır.

Kitabı genel olarak güzel buldum.Konu ilgi çekici.Ama ip uçlarını artırıp kitabı daha sürükleyici yapabilirdi yazar.İlk kitabı olmasına rağmen yazar iyi iş çıkartmış. Konu,kurgu hiç de amatör değil.Öyle ki bu kitabı yazara 3 ödül kazandırmış. 2005'te bu kitabı yaynladıktan sonra yazarın kitabı çok sevildiği için Dedektif Logan ile ilgili daha fazla yazmasını istemiş okurlar ve Logan McRae serisi böyle ortaya çıkmış.

Yazar boş durmamış ve her yıl yeni bir kitap yazıp yayınlamış.İlk kitabı bile bu kadar profesyonel yazmışsa diğerleri nasıldır bilemiyorum. Bir polisiye sever olarak yeni bir yazarın kalemiyle tanışmaktan memnun oldum.  Diğer kitaplarının da Türkçe'ye çevrilmesi gerektiğini düşünüyorum.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hadi sen de fikrini söyle!