17 Ağustos 2015 Pazartesi

13 : Değişim Başlıyor / Shannon Delany


Kitaplarımın arasında görüp arka kapağını okuduğumda kitabın türünü polisiye gerilim sandım ama değilmiş. 13: Değişim Başlıyor kitabındaki olaylar henüz 17 yaşına girmemiş, annesini trajik bir kazada kaybetmiş olan Jessie isimli bir kızın ağzından anlatılıyor.Jessie çok okuyan kız kardeşi Annabel Lee ,çok çalışıp sürekli vardiyaya kalan babasıyla ,atları ve köpekleriyle beraber yaşar.

Bir gün okula yeni bir çocuk gelir.Pietr Rus kökenli oldukça dikkat çekici bir tiptir.Yıllardır umutsuzca Derek'e karşılıksız aşık olan Jessie bu yeni çocuğun karşısında heyecanlanmaktadır.Pietr'da tuhaf bir şeyler vardır. Hem gizemli hem de kendine çeken bir şeyler..
Hem de büyük sırlar..  Pietr'ın sırları nelerdir? Ve bu sırlar Jessie'yi nasıl etkileyecektir?

Kitap "13 To Life" isimli serinin ilk kitabı.Konusu itibariyle bana Alacakaranlık serisini anımsattı.
İnsan üstü bir varlıkla bir insanın gizemli,tehlikeli ama tutkulu aşkı.Yine ejderha serisinde de aynı konu işlenmişti.Konu itibariyle kitabı orjinal bulmadım.
Olaylar da 17 yaşındaki gençlerin arasında geçtiği için kızlar arası kavgalar,çekişmeler falan ilgimi fazla çekmedi.O yaşlarda olan okuyucuların belki ilgisini çeker ama benim çok çekmedi.
Yine de kitap kendini okutmayı başarıyor mu evet,başarıyor.Ama devam kitaplarını alıp okumayı düşünmüyorum.



Arka Kapak Yazısı

En büyük acı başlamadan önce uyan!  
Jessie'nin hayatındaki her şey annesinin ölümüyle değişir. Doğup büyüdüğü kasabada karanlık ve gizemli şeyler olmaya başlamıştır. Jessie'nin tek isteği bu değişime engel olmaktır.  

Junction Lisesi'ne gelen yeni ve çekici öğrenci Pietr, etkileyici görüntüsünden çok daha fazlasıdır. O'nun tehlikeli sırları vardır ve Jessie'nin küçük kasabasına büyük bir bela getirmek üzeredir. Görünen o ki, Jessie'nin sonveremeyeceği tek şey değişimdir,bir de önünde duramayacağı aşkı…









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hadi sen de fikrini söyle!